Nieuws

Hoe je de perfecte badkamer aanlevert

ZZP

Ik ben natuurlijk al een enige tijd aan het klussen en dat vormt nu ook al bijna een jaartje of tien het grootste gedeelte van mijn inkomsten. Ik ben een ZZP’er in hart en nieren en moedig nog altijd andere mensen ook aan om die stap te nemen. Je hebt enorm veel vrijheid, flexibiliteit en bent verantwoordelijk voor jezelf. Daar moet je dus ook wel tegen kunnen, maar je leert al gauw om daar goed mee om te gaan. Daarnaast moet je natuurlijk wel onthouden een deel weg te zetten voor slechtere tijden. Maar als je al deze basisregels van ZZP’er zijn in acht neemt, komt het helemaal goed en kan je een geweldige carrière tegemoet gaan. Toen ik begon kluste ik heel erg breed. Het verven van buitenkozijnen, het installeren van keukens of het renoveren van badkamers: ik was van alle markten thuis. Maar daardoor werd ik ook nooit echt de specialist in één gebied. Ik heb daarom een paar jaar geleden besloten te gaan specialiseren en me te gaan focussen op het maken, verbeteren of renoveren van badkamers. Dat vond ik toch het leukst om te doen en blijkt één van de klusjes te zijn die veel mensen toch liever uitbesteden, met name omdat de schade echt heel groot is als het misgaat. Een goede markt, dus!

Tips

In mijn jaren als badkamerspecialist ben ik tegen behoorlijk wat dingen aangelopen en heb ik veel geleerd. Ik heb deze voor mijn medeklussers op een rijtje gezet, dus hierbij wat handige tips and tricks:

  • Houd de opdrachtgever altijd erg betrokken bij het proces. Kies niet zelf een kraan of wasbak, maar geef opties en laat de klant kiezen – zo zijn ze het meest tevreden. Je kan natuurlijk adviseren, maar het wordt uiteindelijk hun badkamer en niet de jouwe.
  • Wees eerlijk als een bepaalde opdracht echt niet haalbaar gaat zijn. Ik heb ooit de opdracht gekregen om met een relatief klein budget toch een sauna in te bouwen: dat zou betekenen dat de afwerking lelijk werd en de materialen slecht zouden zijn. Deze eerlijkheid wordt tevens heel erg gewaardeerd.
  • Zorg ervoor dat je kennis hebt van de materialen die speciaal bedoeld zijn om in een badkamer te gebruiken. Moet je een muurtje zetten? Gebruik dan hiervoor de juiste platen, bijvoorbeeld gipsplaten van Bouwmaat. Deze kan je altijd makkelijk voor in de badkamer bestellen en dan weet je zeker dat je kwaliteit aan het inbouwen bent.
  • Geef na afwerking tips mee aan de klant hoe ze hun badkamer zo lang mogelijk mooi kunnen houden. Dat is pas echte service.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén