Nieuws

Niet langer verdwaald

Verkassen

Ik ben verhuisd voor de liefde. Dat klinkt natuurlijk eindeloos romantisch en lief, maar het is vooral heel erg lastig. Het is het echt meer dan waard geweest want de afstand was gewoon te lang, maar het is wel een enorme omschakeling. Ik kom zelf uit Friesland, Heereveen om precies te zijn. En tijdens een vakantie ontmoette ik haar. Nederlands, net als ik zelf, een geweldig meid. Het was meteen liefde en dat ging niet meer weg. Na een tijdje schipperen besloten we dat dit zo niet langer kon. Of we zouden er mee stoppen, of we zouden samen doorgaan maar dan wel in één van de twee steden. Aangezien ik geen baan had (net afgestudeerd) en zij een behoorlijk goede leek het de logische keus dat ik daarheen kwam. Dus sinds twee maanden geleden woon ik in Barendrecht, een kleine gemeente bij Zeeland. Een behoorlijke omschakeling dus!

Uitzendbureau

Het wennen aan de mensen en de winkels en de omgeving was een eerste, maar het vinden van een nieuwe baan vond ik echt enorm lastig. Dat was waarschijnlijk al lastig geweest in mijn eigen omgeving, maar hier wist ik al helemaal niet waar te beginnen. Daarom ben ik naar Uitzendbureau Barendrecht gegaan. Ik werd hier meteen onwijs goed geholpen en ontvangen. Zij gaven me het gevoel hier welkom te zijn, in plaats van die boer in het Noorden wat de winkeliers nogal eens leken te denken. Althans, zo interpreteerde ik hun blikken over het algemeen. Ze hebben bij dit uitzendbureau goed gekeken naar mijn papieren, gevraagd naar mijn talenten en echt geluisterd naar wat ik zou willen doen. Al na een paar dagen kreeg ik bericht dat ik langs kon komen omdat ze mogelijk een functie voor me hadden. Ik ging hier op gesprek en we hadden, zoals het uitzendbureau al verwachtte, een geweldige klik. Ook het tweede gesprek ging geweldig en ik kreeg binnen een uur een telefoontje dat ik de baan had.

Baan

Dankzij dit uitzendbureau ben ik dus een week geleden begonnen bij mijn nieuwe werkgever. Ik mag hier precies doen wat ik leuk vind, ze werken me goed in en het uitzendbureau controleert nog regelmatig of ik hier op mijn plek zit. Hoewel ik nu nog op contract ben bij het uitzendbureau is er de intentie dat ik uiteindelijk zal worden overgenomen door dit bedrijf. Als ik echter bij het uitzendbureau zou moeten blijven had ik dat ook niet erg gevonden. Wat een wereldbedrijf!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén