Nieuws

Ouderdomsklachten en de oplossing

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Dit zei de bekende Nederlandse cabaretier ooit in zijn show. Er zit natuurlijk veel waarheid in deze uitspraak. Alhoewel we natuurlijk niet op jonge leeftijd al willen overlijden zitten er ook veel nadelen aan ouder worden. Vaak krijgen we op latere leeftijd wat meer last van ouderdomsklachten. Fysieke klachten die een negatieve invloed kunnen hebben op de levenskwaliteit. In dit artikel bespreken we een paar veelvoorkomende ouderdomskwaaltjes en de oplossing om er niet zo’n last van te hebben.

Slechtere ogen

Natuurlijk zijn er veel mensen die hun hele leven een bril of lenzen nodig hebben. Maar het kan ook gebeuren dat je altijd goed hebt gezien totdat je wat ouder bent en dan meer moeite hebt met het lezen van de kleine lettertjes. Of je ziet meer zo goed ver weg. In dat geval is een bril een goede oplossing. Het probleem is alleen dat veel oudere mensen van allebei last krijgen. Minder goed zicht zowel op korte afstand en lange afstand. In dat geval is een multifocale bril een goede oplossing. Deze brillen werken zowel op korte als lange afstand.

Minder goed horen

Behalve de ogen, zijn de oren ook vaak een zintuig dat minder goed werkt op latere leeftijd. Als je merkt dat je minder goed begint te horen, dan is het een goed idee om een hoortoestel te nemen. Tegenwoordig zijn er veel hoortoestellen die heel goed werken en klein zijn. Ze vallen dus niet heel erg op. Het is helaas namelijk zo dat minder goed horen ook een klacht is waar steeds meer jongere mensen mee aankomen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je vaak uitgaat naar clubs waar de muziek te luid staat. Ook naar muziek luisteren met oortjes op vol volume kan voor problemen zorgen.

Gewrichtsklachten

De laatste ouderdomsklacht die we in dit artikel bespreken, zijn gewrichtsklachten. Gewrichtsklachten zijn veel voorkomend en het hoort nu eenmaal bij ouder worden. Maar er is ook veel aan te doen. Sowieso is dagelijks genoeg bewegen een goede gewoonte en kun je ook gebruik maken van een sauna. Regelmatig een saunabezoek of zitten in een hot tub kan ontzettend helpen. Nu heb je dus een goede reden om die luxe jacuzzi in de tuin te zetten. Maar als daar geen geld voor is, dan is een heet bad ook al een hele goede optie.  

Geef een reactie

Thema door Anders Norén