Nieuws

Een rondreis Vietnam maken? Hier zijn wat tips!

Rondreis Vietnam

Een rondreis Vietnam staat bij heel veel mensen op het wensenlijstje of zelfs op de bucketlist. En dat is niet zo gek. Het land is schitterend, het eten is er heerlijk en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Maar waar let je op als je een rondreis Vietnam wilt gaan maken? Natuurlijk let je op je budget. Het zijn geen goedkope reizen, je zult er waarschijnlijk even voor moeten sparen. Maar dat geeft niks. Je hebt dan voldoende tijd om je goed in te lezen en te bepalen wat je allemaal wilt gaan zien. Ook kun je met ervaringsdeskundigen gaan zitten om hun ervaringen te horen en hun foto’s te bekijken.

Bepaal in welke maand(en) je je rondreis Vietnam wilt gaan maken

Het weer in Vietnam is over het algemeen mooi. Maar het is wel een tropisch gebied en dus kan je het zomaar treffen dat je in een tropische regenbui terecht komt. Nu is dat voor een dagje niet zo erg, maar heb je twee weken geboekt en heb je daarvan 10 dagen tropische regenbuien, dan gaat de lol er wel vanaf. Vietnam is een langgerekt land, het is dus niet in het hele land altijd hetzelfde weer. Daar moet je dus rekening mee houden. Ga je naar het noorden? Dan kun je het best in april afreizen. Ga je naar het zuiden? Dan is een reis ergens van december tot april het best. In het zuiden schijnt het nooit de hele dag te regenen, maar je kunt er maar beter wel rekening mee houden.

Ken je iemand die naar Vietnam is geweest?

Maak dan een afspraak voor een kopje koffie of een lekkere lunch en laat je alle ins en outs vertellen. Ken je niemand die er is geweest? Dan kun je via bovenstaande link diverse blogs lezen en contact opnemen met ervaringsdeskundigen. Zij kunnen je ook alles vertellen over de regels in Vietnam. Zo ben je zo goed mogelijk voorbereid op je rondreis Vietnam.
Rondreis Vietnam

Een bijeenkomst bijwonen over deze reis?

Ook al ga je een individuele reis doen, dus alleen met je eigen reisgezelschap, het is wel verstandig om een bijeenkomst over deze reis bij te wonen. Tijdens deze bijeenkomst wordt veel verteld over de cultuur en het land. Maar ook, bijvoorbeeld, over de benodigde inentingen en papieren. Ook is het natuurlijk leuk om van collega reizigers te horen wat hun plannen zijn. Misschien doe je er nog nieuwe idee├źn op!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén