Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om te investeren in crypto. Vele bedrijven investeren bijvoorbeeld in Bitcoin en zijn ook andere crypto valuta's enorm populair. In het nieuws wordt er constant gesproken over crypto en specialiseren mensen er onderling ook over, waarna ze ervaringen uitdelen en het doel is om uiteindelijk een mooi rendement te behalen. Hoe kun je nu een start maken met het investeren in crypto, wat voor een maandelijks bedrag zul je moeten inleggen en welke trading methoden zijn er allemaal te hanteren? We vertellen je er graag meer over!

Het aanschaffen van crypto

Starten met crypto lijkt erg lastig, maar is het in principe erg goed te vergelijken met de aandelenmarkt. Je koopt financiële middelen in die afhankelijk zijn van een koers en zoek je naar een juist instapmoment, om de financiële middelen vervolgens voor een hogere koerswaarde te verkopen. Waar je met aandelen belegd in een broker voor aandelen, handel je met crypto ook via een broker of exchange. Bij de broker kun je gemakkelijk de kooporder plaatsen, om de gekochte crypto vervolgens te verzenden naar het adres van de wallet die je gebruikt of een exchange naar keuze. De exchange waar je gebruik van maakt is een online handelsplatform waar je de verschillende cryptocurrencies zowel kunt kopen als verkopen. 

Verschillende handelsstrategieën op het gebied van crypto

Er zijn verschillende handelsstrategieën die je kunt toepassen tijdens het handelen in crypto. Net als op de aandelenmarkt, kiezen de meeste voor het behouden van crypto middels de HODL strategie, kun je ervoor kiezen om te gaan swingtraden en zijn er mensen die kiezen voor daytrading. Daytrading en swing trading vragen erg veel kennis van een bepaalde markt en zul je hier ook ervaring in moeten hebben. Een grote fout die mensen maken is het feit dat er mee wordt gedaan in een hype, waardoor zij meer verlies dan winst zullen maken. Een veilige strategie is de HODL strategie, waarbij je een cryptomunt voor een bepaalde waarde inkoopt, met de verwachting dat deze over tientallen jaren een mooi rendement zal opleveren. 

Tron kopen

Afhankelijk van je ervaring op het gebied van crypto kun je op zoek gaan naar cryptomunten die je graag in je portfolio wilt toevoegen. Wanneer je op zoek bent naar een potentiële cryptomunt, zou je eens kunnen kijken naar Tron. Vele mensen zullen direct denken aan een futuristische film, maar de oplettende belegger weet direct over welke veelbelovende cryptomunt het gaat. Tron is een van de jongere altcoins en is deze in 2017 opgericht door een voormalig medewerker van Ripple. Het doel is om het internet zo veel mogelijk te decentraliseren. 

Verder is er nog veel meer informatie te vinden over Tron en zou je verschillende analyses kunnen uitvoeren wanneer je hier nu in geïnteresseerd bent. Je kunt Tron kopen en toevoegen aan je portfolio, waarna je beschikt over een mooie cryptomunt en het wachten beloond zal worden met uiteindelijk een mooi rendement.