Nieuws

Veranderende samenleving

We hebben er de laatste maanden allemaal mee te maken. Veel dingen zijn aan het veranderen door het aanhoudende Covid-19 virus. Op dit moment kunnen er gelukkig weer veel dingen wel maar nog steeds hebben we met de beperkingen en voorzorgsmaatregelen te maken om het virus terug te dringen. Uitgaan en feesten is al een tijdje niet meer mogelijk. De restaurants zijn gedeeltelijk open en sporten in sportscholen is aan een maximum aantal gebonden. Maar natuurlijk zijn er nog volop dingen die je wel kunt doen. Het aantal aangevraagde visvergunningen is explosief gestegen. Vissen is veilig en je kunt het “op afstand” van elkaar doen. Verder is de populariteit van het fietsen en wielrennen heel hard gegroeid. Veel mensen trekken er nu op de fiets op uit. De verkoop van fietsen en dan met name elektrische fietsen is flink gestegen.

Elektrische Fiets

De elektrische fiets wint dus steeds meer aan populariteit. Tot een aantal jaren terug waren het vooral de oudere mensen die tot aanschaf van een elektrische fiets overgingen. Momenteel zijn het ook de forensen die voor de elektrische fiets kiezen. Het is voor hen een mooi middel om de files te vermijden, te besparen op de brandstofkosten en het is bovendien gezond en ontspannend. Vooral in deze tijd is het heerlijk ontspannend om een tochtje te maken op je fiets. Het assortiment elektrische fietsen is de laatste jaren enorm uitgebreid en voor iedere doelgroep is er nu een passend model te verkrijgen. Er is een elektrisch stadsfiets, een elektrische fiets dames en nog veel meer modellen. Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd is een fiets met extra elektrische ondersteuning. Wanneer je begint met trappen word je ondersteund door een motor die wordt aangedreven door een oplaadbare accu. Een sensor bepaald de hoeveelheid ondersteuning die je nodig hebt. De tijd dat een accu meegaat hangt af van een aantal factoren, waaronder de snelheid van rijden. Hoe hoger de snelheid des te eerder de accu leeg is. Het grote verschil met een gewone fiets is vooral de snelheid en het gemak waarmee je kan fietsen.

Fietsen in de natte en koude maanden

Uiteraard zal de komende maanden het aantal fietsers weer wat afnemen gezien de slechter wordende weersomstandigheden. Regen, wind, vroeg donker het lijkt niet altijd even ideaal om te fietsen. Maar met name op je elektrische fiets heb je van veel van deze omstandigheden veel minder last. De harde en gure wind is veel makkelijker te trotseren. En tussen de regenbuien door zijn er ook de komende maanden nog voldoende droge periodes om lekker op je fiets te stappen.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén