Als je bekend met handelen op de financiële markt, dan ben je de optie om te beleggen in grondstoffen zeker weten een keer tegen gekomen. Grondstoffen schommelen in waarde en kunnen daarom ook flink stijgen. Veel mensen vragen zich af waarom mensen nou beleggen in grondstoffen in plaats van in aandelen. Dit heeft meerdere redenen en meer informatie over waarom mensen in grondstoffen kan je hier vinden. 

 

Grondstoffen worden schaars

Grondstoffen waar je in kan beleggen zijn onder andere goud, platinum en olie. Onze wereld bevat maar een beperkte hoeveelheid grondstoffen en met de dag worden deze grondstoffen schaarser. Dit is een reden waarom de prijzen van grondstoffen de laatste jaren flink is toegenomen. Goud is bijvoorbeeld bijna verdubbeld vergeleken met vijftien jaar terug en voor zilver geldt dat hetzelfde. Dit maakt het voor beleggers zeer betrouwbaar aangezien beleggen in grondstoffen de minste risico heeft. Natuurlijk zit er natuurlijk wel verschil in de grondstoffen want goud stijgt sneller in waarde dan bijvoorbeeld olie. Ook kun je obligaties kopen. Echter is dit een stuk minder populair dan veel andere vormen van beleggen. Toch hoeft dit niet te betekenen dat dit een minder goede belegging is. 

 

Je hoeft niet altijd online te beleggen

Als je wilt beleggen in grondstoffen zoals goud en zilver, dan hoef je niet altijd online te beleggen. Je kan namelijk ook zilver en goud opkopen en dit bewaren in een kluis tot het meer waard is geworden. Een nadeel hiervan is dat jij de grondstoffen kan verliezen bij een inbraak of brand. Veel criminelen loeren namelijk op woningen waar veel gouden sieraden of goudbaren aanwezig zijn. Het is daarom verstandig om altijd te beleggen in goud via een bekende broker. Dit zijn namelijk allemaal digitale grondstoffen en kunnen niet verloren gaan bij een inbraak of een brand. Mocht de server van een broker crashen, dan is het ook niet mogelijk dat de grondstoffen verloren gaan. 

Startbedrag is laag 

Starten met het beleggen in grondstoffen is vrij goedkoop vergeleken met aandelen of obligaties kopen. Aandelen kosten vaak al honderden tot soms duizenden euro’s per stuk terwijl je voor enkele tientallen euro’s al kan gaan handelen in grondstoffen. De drempel is dus zeer laag vergeleken met andere opties op de financiële markt. De meeste brokers accepteren minimaal vijftig euro en als dat nog te veel is, dan kan je altijd goud bij een goudsmid opkopen. Houd er wel rekening mee dat je dan meer voor goud betaald dan bij een broker. Via een broker handel je namelijk rechtstreeks op de financiële markt.