Nieuws

Zo geef je een écht leuk cadeau

Luxe gin tonic pakket

Stel je krijgt een uitnodiging voor een verjaardagsfeest, bruiloft of afstudeerborrel. Eerst ben je dan blij met de uitnodiging, maar als snel komt de grote vraag op: wat kan ik dan als cadeau meenemen? Voor veel mensen is het knap lastig om dit te bedenken. Want hoe kies je nou een cadeau waar de ontvanger echt blij mee is? Waar hij of zij echt dankbaar voor is, in plaats van alleen uit beleefdheid enthousiast reageert? In deze blog geef ik je een paar tips hoe je in het vervolg mensen écht blij maakt met je cadeaus.

1. Waar maak je de ontvanger blij mee?

Het begint allemaal met de cruciale vraag: waar houd de ontvanger van? Waar maak ik hem of haar nou echt blij mee? Jij kiest weliswaar het cadeau uit, maar het is niet voor jou. Dus dat het jou een mooi boek, leuk concert of toffe film lijkt zegt eigenlijk helemaal niks. Waar je op moet letten is dat je het cadeau voor iemand anders koopt. Dus zet je eigen mening opzij en verplaats je in de ander. Veel mensen verliezen dit soms uit het oog en redeneren heel erg vanuit zichzelf bij het kopen van cadeaus.

Ken je degene aan wie je het cadeau geeft niet zo goed? Vraag dan eens aan andere vrienden, de partner of familieleden om advies.

2. Zelf maken is veel leuker!

Kies eens voor een ander soort cadeau en geef iets waar de ontvanger zelf iets van moet maken. Dit kan een nieuwe hobby zijn, dus bijvoorbeeld een schildersezel, zaagbank of naaimachine. Is de ontvanger minder handig of creatief? Geef dan bijvoorbeeld een leuk kookboek cadeau of een bon voor een workshop. Ook leuk om te geven is een cocktail set of een Luxe gin tonic pakket. Zo heeft de ontvanger meteen een reden om een feestje te geven! Maar hou ook hierbij in je achterhoofd dat het om de ontvanger gaat, dus probeer je voor te stellen waar hij of zij blij van wordt.

3. Geef een ervaring

Beetje in lijn met de vorige tip, maar veel mensen vinden het leuker om een ervaring te krijgen dan een materieel cadeau. Tegenwoordig hebben veel mensen al zoveel spullen dat je ze weinig plezier doet met nog een boek, bloemenvaas of elektronisch item. Kies liever voor het geven van een leuke activiteit zoals een concertticket, bezoekje aan de film of een dagje samen weg.  En op deze manier is het cadeau meer dan het cadeau op zich, je vriendschap kan er ook weer hechter op worden als je samen iets leuks onderneemt. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, ook met een klein budget zijn er leuke dingen te bedenken.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén