telefoontas

In het kader van verandermanagement bespreken we vandaag de telefoontas. Door dit simpele hulpmiddel te introduceren binnen je bedrijf kun je namelijk zeer grote veranderingen op de werkvloer te weeg brengen.

Telefoontas

Voordat we bespreken hoe je de telefoontas kunt inzetten als verandermanagement strategie, zullen we dit product eerst even toelichten. De telefoontas is een hangend object met dertig opbergvakken. In deze vakken kunnen dertig mobiele telefoons worden opgeborgen. De zakken zijn gemaakt van een flexibel en zacht materiaal. Dit beschermt elke telefoon goed tegen bijvoorbeeld krassen.

Telefoons op de werkvloer

Onze smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Deze apparaten maken ons leven op veel vlakken een stuk gemakkelijker. Echter kleven er ook een aantal nadelen aan ons – vaak overmatige – telefoongebruik. Vooral op de werkvloer kan de mobiele telefoon soms als zeer storend worden ervaren. Doordat de smartphone ons real-time updates en notificaties geeft is het soms moeilijk om de focus op een bepaalde taak te houden. Afleiding door een telefoon is een veelgenoemde reden waardoor werknemers zich soms moeilijk op hun werkzaamheden kunnen concentreren.

Hoe introduceer je de telefoontas?

De telefoontas kan in deze gevallen een enorme uitkomst zijn. Echter, hoe krijg je je personeel zo ver dat ze ook daadwerkelijk gebruik van dit handige hulpmiddel gaan maken? Iets wat ik vaak hoor in de bedrijven waar ik over de vloer kom is dat men liever niet zomaar hun telefoon uit het zicht verliest. Ten eerste zijn veel werknemers bang om dan belangrijke berichten of telefoontjes te missen. Daarnaast heerst er voornamelijk een grote angst om schade aan de smartphone op te lopen. Dit zie je vooral terug in bedrijven die methodes zoals een grote plastic bak hebben geïntroduceerd, waarin alle werknemers hun telefoon moeten achterlaten.

Dit zijn natuurlijk geen argumenten die je zo maar van de vergadertafel veegt. Gelukkig biedt de telefoontas in deze gevallen passende oplossingen. Ten eerste is de telefoon in deze organizer nog steeds binnen handbereik, alleen niet langer in het direct zicht. Elke werknemer kan zijn of haar smartphone in één van de genummerde vakken opbergen. Hierdoor weet iedereen precies waar zijn of haar smartphone zich bevindt en kan de telefoon wanneer nodig snel weer teruggevonden worden. Ten tweede is elke telefoon goed beschermd in de telefoontas. Elke smartphone kan namelijk individueel worden opgeborgen, waardoor bijvoorbeeld botsingen worden voorkomen. Sterker nog, het zachte materiaal van de telefoontas beschermt elk apparaat tegen krassen en barsten.

Om het verandermanagement rustig in werking te zetten kan je een telefoontas in elke vergaderruimte plaatsen. Zo kunnen de werknemers ervaren hoe prettig het is om ongestoord en daardoor effectief te kunnen vergaderen, zonder dat zij hun telefoon uren kwijt zijn. Als iedereen hier een beetje aan gewend is geraakt, kun je besluiten om telefoontassen op diverse plekken in het kantoor op te hangen. Werknemers kunnen zo vrijwillig het besluit nemen om een poosje ongestoord aan het werk te gaan.

We hopen dat de telefoontas ook zulke positieve effecten heeft binnen jou bedrijf. Sluit je aan bij de beweging en breng verandering naar de werkvloer met de telefoontas!