Tegenwoordig is het steeds populairder onder zowel consumenten als ondernemers, het leasen van een auto. Door een leasecontract af te sluiten en maandelijks een bedrag te betalen aan de leasemaatschappij, zul je voor een bepaalde periode beschikken over een auto. De meest bekende vorm is operational lease, waarbij je een maandelijks bedrag betaalt aan de leasemaatschappij. De auto is juridisch gezien eigendom van de auto en kun je er voor kiezen om een all-in bedrag te betalen zodat ook schade en onderhoud voor rekening van de leasemaatschappij is. Zelf zul je dan niet verantwoordelijk zijn voor de auto, waardoor je alleen maar een maandelijks tarief hoeft te betalen. Maar wat zijn nu de voordelen van het leasen van een auto?

Wat zijn de voordelen van leasen?

Het leasen van een auto brengt vele voordelen met zich mee. Je betaalt een maandelijks bedrag, zodat je niet in één keer een grote uitgave hoeft te doen. Vooral voor ondernemers en zzp’ers wordt het leasen hiermee interessant, omdat zij een maandelijks bedrag gemakkelijker kunnen veroorloven. 

Een ander voordeel van leasen, is dat – zoals we net al vermelden – de auto juridisch eigendom is van de leasemaatschappij. Bij het leasen zal je dus nooit voor onverwachte kosten komen te staan, wat echter wel weer een risico is wanneer je de auto koopt. 

Een voordeel wat vooral voor ondernemers aantrekkelijk is aan leasen, is het feit dat de contractduur voor zowel een korte als lange termijn is af te sluiten. Zo kun je een leasecontract afsluiten voor twee jaar, maar is ook shortlease de laatste tijd erg populair. De auto zal worden geleased voor een korte periode, zodat ondernemers de auto alleen leasen in tijden wanneer ze de auto nodig zullen hebben. 

Leasen met of zonder BKR?

Wanneer je een auto gaat leasen, kunnen sommige dealers een aanvraag doen bij Stichting BKR. Wanneer je beschikt over een negatieve BKR-registratie, zou de aanbieder van de lease-auto ervoor kunnen kiezen om geen zaken met je te doen. Doordat je eerder al geen rekeningen op tijd hebt kunnen betalen, kunnen aanbieders ervoor kiezen om geen risico met je te lopen.

Gelukkig zijn er ook vele aanbieders die wel een deal willen sluiten voor een shortlease zzp zonder bkr. Als ondernemer kan één gebeurtenis al een enorme impact hebben op je bedrijf, met de corona crisis hierin als voorbeeld. Ondernemingen kunnen ineens geen rekeningen meer betalen, waarna Stichting BKR je al een negatieve BKR-registratie zou kunnen geven.

Wanneer je zorgeloos zaken wilt doen en wilt voorkomen dat je wordt afgewezen op een negatieve BKR-registratie, is het daarom verstandig om op zoek te gaan naar een dealer die jou persoonlijk benadert. Deze dealers kiezen ervoor om zelf verantwoordelijk te zijn voor de betalingen, waarna ze na een persoonlijk gesprek kunnen bepalen of ze zaken met je willen doen. Wanneer je kunt aantonen dat je over het algemeen financieel in een gezonde staat bent, kun je een deal sluiten voor een shortlease zzp zonder bkr!