Komt je auto niet meer door de apk? Vervelend, maar dat betekent wel dat je je auto moet laten maken. In de meeste gevallen kost dit veel geld en doen de meeste mensen het toch laten maken. Heb je een tweedehands auto? Dan is er een grote kans dat de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van je voertuig. Dit betekent dat het niet meer rendabel is om je auto te laten maken. Je noemt de auto vanaf dit moment ook een sloopauto en deze kun je het beste verkopen.  Maar hoe verkoop je nu eigenlijk een sloopauto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Sloopauto verkopen

De meeste mensen proberen sloopauto verkopen via een tweedehands markt. Dit kan, maar is zeer traag en kan zeker meerdere maanden duren. Vervelend, wanneer je snel af wilt komen van je sloopauto. Gelukkig zijn er gespecialiseerde bedrijven in Nederland aan wie je je sloopauto verkopen kunt. In het verleden waren dit sloperijen, maar tegenwoordig zijn het gecertificeerde demontagebedrijven. Deze bedrijven moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen en zorgen voor een duurzame demontage van je sloopauto. Je kunt je sloopauto hieraan verkopen en op deze manier een kleine vergoeding krijgen. De vergoeding ligt vaak rond de 100 euro en wordt bepaald door middel van het gewicht van de sloopauto.

Osw

Osw is een van deze bekende bedrijven, die veel sloopauto’s inkoopt. Het is namelijk ook heel eenvoudig en je kunt de auto zelfs verkopen via het internet. Je kunt namelijk je kenteken invullen in een speciale tool. De tool berekent de waarde van je auto en weergeeft wat je kunt krijgen voor je sloopauto. Dit is meestal totaal vrijblijvend en osw is ook een erkende inkoper door het RDW. Soms kan het moeilijk zijn om je sloopauto naar het bedrijf te brengen. Gelukkig kan de auto ook opgehaald worden, maar krijg je hierdoor wel een lagere vergoeding.

Wat doen de meeste bedrijven met je sloopauto?

De meeste bedrijven die sloopauto’s inkopen zorgen voor de demontage van je sloopauto. Hierbij halen ze alle bruikbare onderdelen onder je auto vandaan en deze worden vaak doorverkocht. De sloperij heeft vaak meerdere klanten die op zoek zijn naar speciale onderdelen. Voor de sloperij is dit van groot belang en verdienen ze het meeste geld met het verkopen van onderdelen. Soms verkoopt de sloperij de sloopauto als schadeauto en kan er ook winst op worden gemaakt.