Als je voor een strafbaar feit gedagvaard wordt is het verstandig dat je een advocaat neemt. Een advocaat kan namens jou het woord voeren in de rechtbank en je beschermen tegen misbruik van de regels en wetten door de rechtbank. Het kan namelijk voorkomen dat de rechtbank een fout maakt en je daardoor onterecht veroordeeld wordt. Als je geen advocaat hebt, dan heb je een serieus probleem. Een advocaat kan je hier namelijk voor behoeden en hij of zij probeert je onschuld te bewijzen op de best mogelijke manier. 

 

Een advocaat inhuren

Als je zeker weet dat je onschuldig bent dan is het verstandig om een advocaat in te huren. Een advocaat kan aardig veel geld kosten. Het uurtarief ligt meestal tussen de tweehonderd en vijfhonderd euro. Als je bent aangehouden door de politie voor een strafbaar feit en geen advocaat kan betalen, dan krijg je een advocaat aangewezen door de overheid. De overheid betaald dan namelijk de kosten aan de advocaat. Het is niet mogelijk dat een door de overheid aangewezen advocaat bewijsmateriaal doorspeelt aan justitie. Alle advocaten in Nederland moeten zich altijd houden aan geheimhoudingsplicht. Als je naar de rechtbank moet is het gewoon belangrijk om een advocaat te hebben. Of je nou gedagvaard word of dat je iemand anders wilt dagvaarden. Als je een letselschade advocaat Eindhoven zoekt, dan kan je er zeker wel een vinden in het centrum van Eindhoven

 

Advocaat voor bedrijfsongeluk

Heb jij een ongeluk gehad op de werkvloer en is dat de schuld van het bedrijf waarvoor je werkt of gewerkt hebt en heb je daar letselschade aan overgehouden? Dan is het belangrijk dat jij het bedrijf voor de rechtbank sleept. Vaak kan je met letselschade niet goed of totaal niet meer werken en heeft dat enorme financiële gevolgen. Ook moeten de ziekenhuiskosten en het letsel vergoed worden. Het is belangrijk dat jij zoveel mogelijk bewijs verzameld en dit kan je het beste direct doen. Het gebeurd namelijk wel eens dat een bedrijf bewijs wegwerkt terwijl dit volgens de wet niet mag. Als de inspectie de werkvloer gaat controleren en het bedrijf heeft snel iets aangepast, dan is er een kans dat je de rechtszaak niet gaat winnen omdat volgens het bedrijf je eigen schuld is. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogel een letselschade advocaat in Almelo inhuurt.