Wil je een mooie sterke drank kopen? Zoals cognac of gin? Elke gin en cognac is anders, en dat maakt het kopen van deze dranken zo interessant. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over cognac en gin bestellen. We beginnen met gin. Lees je mee?

Wat is gin?

Gin is een populaire, sterke drank die gemaakt wordt door gedestileerde alcohol met verschillende kruiden en specerijen te mengen. Er zijn veel verschillende soorten gin, elk met hun eigen unieke smaak. De meest populaire soorten zijn onder andere London Dry Gin, Old Tom Gin en Dutch-style gin.

Waarom is gin zo populair?

Dit komt voornamelijk doordat het een uitstekende basis is voor cocktails en longdrinks, zoals de befaamde Gin Tonic. Daarnaast wordt gin veel gedronken door mensen die op zoek zijn naar een sterke drank met een verfijnde smaak.

Wat is cognac?

Cognac is ook een populaire drank, die vooral in Frankrijk erg geliefd is. Het wordt geproduceerd uit witte wijn en heeft een rijke, volle smaak. Cognac heeft meerdere soorten, zoals VS-cognac en VSOP-cognac.

Hoe wordt cognac gemaakt?

Om cognac te maken, moet eerst witte wijn gemaakt worden uit druiven van de Fins Bois of Baco 22A druifsoort. Deze wijn wordt vervolgens gedestilleerd in kleine koperen ketels, waarna er twee distillaties volgen om de drank een rijkere smaak te geven. Daarnaast zitten er verschillende kruiden specerijen in de cognac, zoals vanille en amandelen.

Waarom is cognac zo populair?

Cognac is populair vanwege zijn verfijnde smaak en luxe uitstraling. Daarnaast wordt het vaak geassocieerd met toffe bekende personen, zoals acteurs en artiesten. Dus wil je echt iets lekkers kopen? Dan is gin of cognac zeker een goede keuze!

Waar kun je het beste deze dranken kopen?

Er zijn veel verschillende plekken waar je gin en cognac kunt kopen, zoals gespecialiseerde bars en lounges, toko's en delicatessenwinkels. Sommige supermarkten hebben ook een uitgebreide selectie van deze dranken, dus dat is ook een goede optie. Maar ook cognac online bestellen is een goede keuze. Vaak is er online meer aanbod dan in een fysieke winkel. Wij raden je dan ook aan om eens rond te kijken op webshops om de beste deals voor jouw favoriete sterke drank te vinden!

We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om meer over gin en cognac te leren! Wil je nog meer weten? Neem dan vooral eens een kijkje op de websites of in de boeken van ervaren bartenders of bij andere bronnen. Succes met drinken! 🙂