micmagbags

Het is een behoorlijke zoektocht geweest tussen alle micmacbags om de perfecte te vinden. Ik ben verschillende kleuren, groottes, vormen en prijzen afgegaan om mijn perfecte micmacbag te vinden. Ik neem je graag mee in mijn zoektocht tussen de mooie, vintage ogende micmacbags.

Grootte

De eerste raag die je je moet afstellen is hoe groot je jouw tas wil hebben. Dat ligt natuurlijk volledig aan waar je de tas voor zult gaan gebruiken. Ik gebruik mijn tas voor werk, sporten en een weekendje weg, dus ik wilde een wat grotere tas. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Er zijn ook kleinere varianten van de micmacbag. Gebruik je hem bijvoorbeeld alleen om een laptop in te vervoeren of om mee te winkelen, dan zal je hoogstwaarschijnlijk ook een lagere prijs betalen. Omdat het materiaal van een micmacbag wat zwaarder is, raad ik aan zeker niet een te grote tas te kopen als je denkt de tas niet daar niet volledig voor te gebruiken.

Kleuren

De micmacbags komen in verschillende kleuren, maar het grotendeel is bruin. Bruin is een lastige kleur om te combineren, dus gelukkig komen de micmacbags ook in andere kleuren. Zelf heb ik de veilige weg gekozen en een zwarte micmacbag aangeschaft. Niet alleen omdat dit makkelijker te matchen is, maar vooral omdat de bruine kleur vaak iets vrouwelijker staat. Durf je het wel aan? Gewoon doen! Het ziet er ook eigenlijk hartstikke stoer uit.

Model

Het standaard model van de micmacbag is een handtas. Vaak komt hier een koord bij, zodat je de tas ook nog over de schouder kan dragen. Echter zijn er ook schoudertas varianten van de micmacbag. Voor iedereen die een zware laptop vervoert in de tas of dikke boeken moet meeslepen, is de schoudertas een betere optie. Zo hoef je het gewicht niet alleen met je hand te dragen, maar wordt het verdeeld over de schouders.

Budget

De mixmacbags zijn niet goedkoop. Dit komt door de populariteit maar voornamelijk door het materiaal. Een leren cowboybag is nu eenmaal een stuk prijziger. Maar als je het mij vraagt is het elke cent waard. Het is een goede investering, nu een leren tas goed lang meegaat. Mits je de tas je de tas goed voorbereid op gebruik uiteraard. Koop een vuil en vocht afwerende spray en spray de tas goed in voor gebruik. Herhaal dit eens per zes maanden en je zult zien dat je tas een langere levensduur krijgt. Dat zijn dan toch een paar goed geïnvesteerde centen!