silent disco huren

Je zal wel eens van de silent disco gehoord hebben. Het is dan ook een fenomeen dat erg populair is geworden de afgelopen jaren. Eigenlijk is het best een gek gezicht om een hele hoop mensen te zien dansen zonder dat er muziek te horen is. Toch is het een hele goede manier om buren te vriend te houden. Het voorkomt namelijk veel geluidsoverlast. Wist je dat ook jij de mogelijkheid hebt om een silent disco te houden? Je kunt namelijk gewoon een silent disco huren. Hieronder lees je wat meer over het concept en hoe je dit doet.

Wat is een silent disco?

Bij een silent disco heeft iedereen een koptelefoon op. Meestal zijn er verschillende soorten muziek te kiezen die jij graag wilt horen door van zender te wisselen met een knopje op de koptelefoon. Soms is het zo dat dit de verschillende genres en playlisten door een DJ geregeld is. Iedereen luistert zo dus naar de muziek die hij of zij graag wilt horen.

Met een silent disco kan je weer gewoon een gesprek voeren. Iets wat in de meeste clubs of feesten een onmogelijke zaak is geworden gezien de hoeveelheid decibel die we tegenwoordig aanhoren. Je zet gewoon je koptelefoon af en je kan met iemand rustig over zijn of haar outfit beginnen. Daarbij heb je dan ook nog wat privacy, omdat de rest jullie dan weer niet kan verstaan.

Hoe is het ontstaan?

Het concept is de wereld ingekomen door een Finse science fiction film uit 1969. In deze film waren er een aantal karakters die een koptelefoon op een feest op hadden staan. In 1999 heeft de eerste silent disco plaatsgevonden op een festival in Texas. Het werd in Nederland populair nadat een Nederlandse dj in 2002 een groot silent disco event organiseerde. Hierna zijn de silent disco’s als grassprietjes uit de grond gesprongen. Je vindt ze op allerlei festivals, bruiloften, schoolfeesten en nu dus ook gewoon bij jou in de huiskamer.

Hoe huur je een silent disco?

Omdat er geen geluidsoverlast is en je geen grote installatie nodig hebt, zijn er ook veel meer locatie mogelijkheden voor een silent disco. Denk bijvoorbeeld aan een strand of op een schoolplein. Je kan een silent disco huren bij een verhuurder zoals lichtgeluidhuren.nl. De silent disco wordt thuisbezorgd middels een doos met opgeladen koptelefoons en aansluitkabels. De koptelefoons kun je met een zender simpelweg aansluiten op een laptop, telefoon, tablet of een echte DJ set wanneer je deze tot je beschikking hebt. De doos met koptelefoons stuur je na het feest weer terug.