Heb je er ooit over nagedacht dat alle e’s in Mercedes anders worden uitgesproken? Nu wel. En nu je toch zo vaak het woord Mercedes over en over zegt in je hoofd, willen we er allemaal niet een? De meeste Mercedessen zijn echte pronkstukken, prachtige auto’s die soms té mooi zijn om überhaupt mee de weg op te gaan, maar toch moet je. Vooral met deze Mercedes.

Niet alleen luxe auto’s

Mercedes is een Duits automerk dat is opgestart in 1926. Mercedes staat bekend om hun luxe auto’s. De auto’s zitten vaak in een hoge prijsklasse en hebben ook een erg strak uiterlijk waardoor je nog erger verliefd wordt op de auto’s. Door de jaren heen zijn er natuurlijk veel verschillende modellen uitgekomen, groot, klein, verschillende kleuren en extra’s die zich in de auto’s bevinden, wie wil dat nou niet.

Ook staat Mercedes bekend om de motoren die zij leveren aan teams in de formule 1. Zij leveren deze uiteraard aan hun eigen team, Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Ook leveren zij motoren aan McLaren F1, Williams F1 en Aston Martin Cognizant F1 Team.

Vrachtwagens

Het is erg interessant om een Mercedes vrachtwagen te zien rijden. Nee, ik bedoel niet een vrachtwagen met in hele grote letters ‘MERCEDES’ aan de zijkant, ik bedoel de trekker die de vracht mee neemt. Weet je wel, dat ding met de chauffeur, de cabine van de vrachtwagen. Zelfs deze maakt Mercedes… en als je dan denkt dat het er niet mooi uit kan zien heb je het goed mis. Het zijn prachtige cabines en het uiterlijk is ook prachtig. De kleuren die ze hebben zij ook best wel speciaal, sommige zijn heel simpel en dan heb je ineens een gouden kleur er tussen zitten. Zo heb je de Actros 1845, een prachtige uitvoering van de verschillende soorten Actros die er zijn.

Iedereen kan een luxe leven leiden

Het is allemaal heel leuk en aardig, maar voor een Mercedes moet je wel geld hebben. Maar als je nu vrachtwagen chauffeur of chauffeuse zou worden, kun je die luxe zomaar tegemoet komen. De vele extra’s die in het voertuig zitten – airco, cruise control, een bed, een radio en een standkachel. Niet alles is even nodig, maar zodra je het hebt lijkt het mij toch een partij heerlijk. Na een lange rit even weg dutten in het bed, ook al is het bed misschien niet heel comfortabel, maar het is wel zeker aan te raden om hier rekening mee te houden.