Onlangs zijn we gestart met de verbouwing van ons huis. Ons huis is maar liefst 170 m2 groot, dus er is veel werk aan de winkel. Ik heb het huis geërfd van mijn ouders, alleen wil ik wel dat het met de tijd mee gaat en heb daarom besloten om het hele huis een opkapbeurt te geven. Daarvoor zijn wel een aantal dingen voor nodig, zoals het huren van een grofvuilcontainer en een team om alles te strippen en weg te gooien.

Benodigdheden

Voordat we beginnen met de verbouwing wil ik eerst alles op een rij zetten wat ik allemaal nodig ga hebben. Om te beginnen: een grofvuil container huren. Dit staat bovenaan mijn lijstje, omdat er een andere partij bij betrokken is en je er een moet reserveren. Belangrijk om alles geregeld te hebben voordat je ergens aan begint! Daarnaast heb ik een vakkundig team nodig die mij gaat helpen met het strippen van de muren en vloeren. Het huis is zo oud dat er maar liefst drie lagen vloeren op zitten. Wij willen graag vloerverwarming, dus alle drie de vloeren zullen eruit moeten. Daarnaast moet ik een bepaald budget voor ogen houden. Het gaat vaak niet om het aantal m2 maar wat je ermee wilt doen. Wat gaat deze droomverbouwing kosten? Daarnaast ga ik volgende week een schetsontwerp maken met een architect. Je gaat het huis niet meer terug herkennen. Als de tekeningen zijn gemaakt, wordt er meteen een aanvraag gedaan voor een vergunning. De behandelingstermijn duurt meestal 6-8 weken, dus houdt hier rekening mee. Zodra de aannemer is gekozen, kan het verbouwen beginnen.

Hele nieuwe look & feel

De nieuwe inrichting wordt volledig industrieel. Een industriële inrichting ervaren we tegenwoordig niet alleen meer in gezellige koffietentjes maar ook in huizen, binnenkort ook in mijn huis. Het heeft een typische New York look. Om een industriële inrichting toe te passen, dien je vanaf de basis op te bouwen. Het belangrijkste kenmerk van deze stijl is immers de authentieke en robuuste basis van de ruimte. Een aantal elementen die perfect in het straatje van industriële inrichting passen zijn bijvoorbeeld: stalen deuren, zwarte keuken, pijpleidingen die zichtbaar zijn, hout en beton. Wanneer deze materialen terugkomen in de basis van de ruimte dan is de eerste grootste stap al gezet. Het is de bedoeling dat er veel zwarte en bruine elementen naar voren gaan komen in het huis. Ik kan in ieder geval niet wachten tot we gaan beginnen met klussen.