heren overhemden

In het begin van deze maand had ik geblogd over hoe ik besloot mijn alledaagse look eens te veranderen. Ik begon met kleine aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan een stropdas in een andere kleur of een pullover trui. Inmiddels heb ik lekker de smaak te pakken. Ik heb een zooi van mijn oude overhemden weggegeven aan het goede doel. Hierdoor heb ik alle ruimte om eens te investeren in stijlvolle én smaakvolle heren overhemden. Inmiddels heb ik geleerd waar ik op moet letten in mijn zoektocht naar stijl. Aangezien ik zoveel leuke reacties heb gehad om mijn vorige blog over dit onderwerp, ga ik er vandaag lekker op door. Lees daarom verder en ontdek hoe ook jij eenvoudig heren overhemden kunt scoren.

Kwaliteit altijd boven kwantiteit

Je kent het gezegde vast wel: goedkoop is duurkoop. Of het alom bekende: kwaliteit boven kwantiteit. Vroeger geloofde ik hier niet zo in. Sommige goedkopere producten zijn immers net zo goed als het merk product. Inmiddels heb ik wel geleerd dat er weldegelijk artikelen zijn waar dit van toepassing is. Dat geldt dus ook zeker voor heren overhemden. Toen ik student was, had ik niet zoveel geld om te investeren in overhemden. Ik besteedde mijn centen liever aan leukere dingen. Die houding is er door de jaren heen een beetje ingeslepen. De gemiddelde overhemd in mijn (oude) kledingkast was nooit duurder dan een paar tientjes. Het effect daarvan: sporen van slijtage, verkleuren van de hemden en nog veel meer. Daarom besloot ik deze ronde echt te investeren in heren overhemden. Je kunt namelijk beter een klein aantal goede overhemden hebben van uitstekende kwaliteit dan tientallen cheapass shirts die na één keer dragen al slijten.

De juiste pasvorm

Naast de kwaliteit van de kleding is het ook belangrijk om te kijken naar de pasvorm, heb ik geleerd. Vroeger kocht ik gewoon een overhemd waar het juiste getalletje op stond. Ik besteedde niet echt veel aandacht aan hoe het viel bij mijn schouders en wat de lengte was. Daar ging ik dus de fout in. Wanneer je heren overhemden gaat kopen, dan moet je vooral letten op de manier waarop de schouders passen. Als de schouders goed zitten, dan is de pasvorm over het algemeen ook in orde. Dat is echt een gouden regel, waarvan ik wilde dat ik die eerder geleerd had. Daarom geef ik jou deze praktische tip nu mee.

Wil je nog meer tips? De betere webshops geven zelf ook allerlei handige informatie. Zo heb ik veel geleerd bij HemdVoorHem. Daar heb ik uiteindelijk mijn nieuwe lading heren overhemden besteld. Klik op de link en ontdek het zelf!