afvalbakken

Druk leventje. Groot gezin en geen tijd vanwege werk en andere bezigheden. Soms is het moeilijk om je leven in balans te houden. Voor iedereen wel. Maar door je drukken leven heb je er geen tijd voor om je echt bezig te houden met het huishouden. Tips, tips en nog eens tips die ik je mee ga geven. Tips over hoe nou verder in de keuken en natuurlijk de grote schoonmaak die eens in de zoveel tijd moet gebeuren.

Grotere maaltijden

Gebeurd het nou iets te vaak dat je geen tijd heb om te koken en merk je dat je iets te vaak eten besteld. Probeer dan voor meerdere dagen te koken. Kook verschillende dingen waarvan je weet dat ze wat langer houdbaar zijn. Dit bespaart je een heleboel tijd. Maar om het koken niet zo een lange klus te maken, kun je er voor kiezen om gerechten in de oven te bereiden. Dit duurt misschien wel iets langer, maar in de tussentijd kun je makkelijk bezig met iets anders. Het koken van broccoli en het bakken van kip hoeft ook niet lang te duren. Al deze gerechten zijn in te vriezen, en kun je laten ontdooien en weer opwarmen op de dag waarop je het op tafel wilt hebben.

Natuurlijk is eten bestellen via thuisbezorgd niet zo erg once in a while, maar doordat je dus van nu voor een langere periode eten bereid bespaar je niet alleen tijd maar ook geld! En dat is nou eens mooi meegenomen. Nu we het over het eten hebben gehad gaan we verder naar het schoonmaken van je woon/leef omgeving. Je huis schoonhouden hoeft niet veel tijd en moeite te kosten op korte termijn.

Hier een aantal tips.

Ruim gelijk achter jezelf op. Laat niks liggen want gelijk weg kan. Zoals bijvoorbeeld borden en bekers. Als je die gelijk terug naar de keuken bent, en gelijk afwast hoef je dit later niet meer te doen. Doordat je dit dus ook gelijk afwast heb je bijna nooit meer een hele berg afwas in de keuken staan. Zo heb je dus gelijk een schonere woonkamer en keuken.

Wacht ook niet te lang met de afval naar buiten brengen, als je dit gelijk doet wanneer het eigenlijk al in de afvalbakken hoort te liggen voorkom je nare geuren in huis.

Probeer verder ver van te voren een dagje vrij te nemen of een dag in te plannen waarop je je hele huis grondig schoonmaakt. Door dit regelmatig te doen houd je je huis beter schoon.