Ergonomische bureaustoelen

Hoe cool is dat! Je bent je droom achterna gegaan. Je hebt je eigen bedrijf opgestart. Pfoeh, als je een beetje bent zoals ik, dan zakt de moed je een beetje in de benen zodra de inschrijving bij de Kamer van Koophandel rond is. Want je moet wel enorm veel regelen. Die inschrijving heb je dan misschien achter de rug. Maar dan ben je er nog niet. Nu je een BTW-nummer hebt, kun je beginnen met investeren. Je kunt dus op zoek naar de beste ergonomische bureaustoelen. En het allerfijnste beeldscherm. Ook andere noodzakelijke aankopen kun je nu gaan doen. Want je kunt alle aankopen nu (deels) aftrekken van de belasting. Dat levert heel wat voordelen op.

Zorg voor een klantenkring

Natuurlijk heb je, voor je je inschreef bij de Kamer van Koophandel, onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor je eigen bedrijf. Je hebt onderzocht of er überhaupt vraag is naar de diensten die jij wilt gaan aanbieden. En misschien heb je al wel een eerste klant weten te vinden. Maar daar red je het niet mee. Je zult verder moeten zoeken naar nog meer klanten. Zeker wanneer je ZZP-er bent, heb je een bepaald aantal betalende klanten per jaar nodig. Door je naamsbekendheid te vergroten kun je meer klanten vinden. Maar hoe doe je dat?

Je kunt gaan adverteren in het lokale suffertje

Dat levert je misschien wel wat klanten op. Maar als je het groter wilt aanpakken, dan kun je niet zonder sociale media. Dus zorg dat je bedrijf goed gevonden wordt op google en maak een speciale bedrijfspagina aan op Facebook en Instagram. Je zult zien dat je door het gebruik van de goede hashtags een steeds groter publiek weet te bereiken. Ook is het belangrijk om je LinkedIn bij te werken en daar met enige regelmaat op te publiceren.
Ergonomische bureaustoelen

En dan? Aan het werk!

Het blijft natuurlijk belangrijk dat je het naar je zin hebt in je eigen bedrijf. Je kunt moeilijk gemotiveerd blijven als je iets doet wat je eigenlijk niet leuk vindt. Toch? Dan had je net zo goed in loondienst kunnen blijven. Dus zorg dat je plezier hebt in je werk, dan haal je er energie uit in plaats van dat het je alleen maar energie kost. Je hebt dan ook nog energie om hier en daar iets bij te leren en je te blijven ontwikkelen. Want met alleen het starten van je eigen bedrijf kom je er niet.