Het spreekt voor zich dat je woonverzekeringen afsluiten gaat zodra je op jezelf gaat wonen. Ook als je in een huurhuis gaat wonen is het verstandig om woonverzekeringen af te sluiten. Je hebt dan niet de verplichting om een opstalverzekering af te sluiten, maar onder woonverzekeringen afsluiten valt ook de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Een opstalverzekering is alleen verplicht voor huiseigenaren. Huur je je huis? Dan is de verhuurder dus verplicht om een opstalverzekering te hebben. Woonverzekeringen afsluiten is lang niet zo moeilijk en ingewikkeld als het lijkt. Je kunt alles gewoon online regelen.

Woonverzekeringen afsluiten kun je dus gewoon online doen

Je hoeft voor woonverzekeringen afsluiten echt de deur niet uit. Je kunt dat gewoon online regelen. Twijfel je of heb je vragen? Dan zitten de experts voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren. Je zorgt er op die manier voor dat je nooit onder- of oververzekerd bent. Onderverzekerd is vervelend omdat je dan, bij waterschade, brand of diefstal niet alles terugkrijgt en oververzekerd is gewoon zonde van het geld. Een goede verzekering is goud waard!

Waar zorgt welke verzekering voor?

Om te beginnen de opstalverzekering. Zoals gezegd is deze verzekering alleen verplicht voor huiseigenaren. Wanneer je huurt is deze verzekering al inbegrepen bij de huur. Onder de opstalverzekering valt alles dat bij het huis hoort. Denk dan aan het dak, de vloeren en de ramen (al is daar vaak een extra glasverzekering voor), maar ook alle inbouwapparatuur in de keuken en de verlijmde vloer.

Dan de inboedelverzekering. Deze is altijd optioneel, maar wel sterk aan te raden. Kijk maar eens om je heen. Er is veel van waarde te vinden in je huis. En ook je tuinmeubelen vallen onder de inboedelverzekering. Verder vallen onder een inboedelverzekering: alle zaken die niet per se bij het huis horen. Denk dan aan het bankstel, de zonnebank, de kasten en de zwevend gelegde vloer.

Een aansprakelijkheidsverzekering kan ervoor zorgen dat je niet in de financiële problemen komt als jij per ongeluk die ene mooie (dure!) vaas van de buurvrouw kapot laat vallen of daar een bal door de ruit schiet tijdens een partijtje voetballen met de kinderen.

Het is allemaal snel geregeld

En, ook niet onbelangrijk, je bent dan direct goed verzekerd tegen brand, waterschade, stormschade, diefstal en ongelukjes in huis. Dat kan je veel geld besparen en er (dus) voor zorgen dat je een stuk meer ontspannen door het leven gaat. Een goede verzekering is de moeite meer dan waard!