De huizenmarkt is nog steeds een gekkenhuis. Het aanbod is beperkt en de prijzen blijven nog steeds stijgen. Waar men vroeger al snel ging verhuizen wanneer ze hun woning zat waren, zit dat er voorlopig voor veel mensen niet in. Het is gewoon alles behalve gunstig. Daarom kiezen veel mensen er voor op hun woning, of een gedeelte ervan te verbouwen. En waarom ook eigenlijk niet? Ze zijn tenslotte al een keer verliefd geworden op hun woning. Waarom zou je dat gewoon niet voor een tweede keer realiseren? Een ruimte in huis, of eigenlijk moeten we zeggen buiten het huis, die steeds meer wordt aangepakt is de tuin. Nu we veel thuis zitten wordt ook de tuin steeds meer gebruikt al leefomgeving. Wil jij binnenkort je tuin (opnieuw) inrichten en kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan vooral snel verder!

Doe inspiratie op

Er zijn tegenwoordig zoveel plekken waar je inspiratie op kan doen. Denk bijvoorbeeld aan het internet. Specifieke sites zijn natuurlijk pinterest en Instagram maar ook op andere online platformen heb je een breed scala van inspiratie plekken. Daarnaast zijn ouderwetse kranten en magazines natuurlijk ook nog steeds perfect. Je kan hier zelfs een moodboard van maken. Knip uit wat je leuk vindt en plak dat op een groot stuk papier of karton bij elkaar. Op deze manier kan je voor jezelf uitzoeken wat je leuk vindt en nog belangrijker of wat je voor ogen hebt wel bij elkaar past. Op het moodboard kan je namelijk ook net zo makkelijk onderdelen weer weghalen. Als het eenmaal in je tuin staat gaat dat niet zo makkelijk. Voorbereiding is het halve werk en deze stap gaat je daar zeker bij helpen.

Maak een schets

Eenmaal inspiratie opgedaan? Dan kan je beginnen aan je schets. Waarschijnlijk weet je inmiddels wel al een beetje wat je in je tuin wilt hebben. Nu kan je gaan bepalen waar je alles wilt hebben. De indeling dus. Zorg ervoor dat je vooral ruime schets maakt. Dit houdt in dat je alles niet teveel tegen elkaar in deelt. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet in de knoei komt mochten je maten eindelijk toch niet helemaal kloppen. Zie je schets eigenlijk als je handleiding, de rode draad voor je tuin waar je houvast aan hebt zodat het uitvoeren zonder al te veel moeilijkheden zal verlopen.

Meubels en materialen aanschaffen

Naast je schets kun je uiteraard ook alvast aan de slag met alles aanschaffen. Tuinmeubelen kan je tegenwoordig op vele verschillende manieren kopen. Je loungeset online kopen is bijvoorbeeld een hele handige en vooral snelle manier. Uiteraard moet je wel altijd rekening houden met een bepaalde levertijd. Koop daarom ook je tuinmeubelen zoals je tuinstoelen op tijd in zodat je niet al teveel vertraging oploopt. Soms staat er namelijk een levertijd van 4 tot 8 weken. Zonde als je de rest van je spullen al binnen hebt maar hier nog op moet wachten. Let daarnaast ook altijd op de kwaliteit van de spullen die je aanschaft. Zeker voor de tuin is het belangrijk dat je kwalitatief goede spullen koopt omdat je ze anders na één seizoen al kan weggooien omdat alles natuurlijk buiten staat.