bescherm je woning met een mistmachine

Het aantal inbraken in Nederland is in zeven jaar gehalveerd. Vorig jaar is er bijna 43.000 keer ingebroken in een woning. Zeven jaar geleden gebeurde dat in ons land ruim dubbel zo vaak, maar liefst 92.000 inbraken. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe beveiligingssystemen op de markt gekomen. Volgens de politie zorgen de juiste preventieve maatregelen ervoor dat de kans op inbraak met maar liefst 90 procent afneemt. Natuurlijk zijn 43.000 inbraken alsnog veel te veel en daarom is het belangrijk dat je de beveiliging van je huis serieus neemt. In dit artikel bespreek ik een nieuwe beveiligingstechniek met je, namelijk de mistmachine waardoor de inbreker letterlijk geen hand meer voor ogen zal zien. 

Hoe werkt het?

De mistmachine wordt tegenwoordig gezien als de effectiefste beveiliging tegen inbraken en overvallen. Wanneer het alarmsysteem geactiveerd wordt door een ongenodigde gast, verspreidt de machine een dikke mist door de ruimte. Het gevolg hiervan is dat de inbreker helemaal niks meer kan zien door de mist en als het ware geblokkeerd wordt in zijn handelen. De inbreker is hierdoor dus volledig uitgeschakeld. 

Voordelen

De mistmachine is onzichtbaar voor de inbreker. Pas wanneer de inbreker gedetecteerd wordt is de mist zichtbaar, dus de inbreker kan zich hier niet op voorbereiden. Daarnaast wordt de inbreker automatisch vertraagd door de mist doordat het zicht verminderd. Op deze manier is de inbreker dus een stuk sneller te pakken door de politie en zit de dader veilig achter slot en grendel. Ook is de mist niet schadelijk voor je eigendommen.

Geschikt voor verschillende ruimtes

Het aanbod aan mistmachines is tegenwoordig super uiteenlopend. Dit maakt dit beveiligingssysteem niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor bedrijfspanden, winkelpanden en voertuigen. Er zijn bijvoorbeeld ook veel vrachtwagens die het risico lopen om overvallen te worden vanwege de kostbare lading. Mistmachines zijn dus verkrijgbaar voor verschillende ruimtes en beveiligen naast de gehele inboedel ook personen. Mocht je bijvoorbeeld een mistmachine gebruiken in een winkel, dan is ook het winkelpersoneel beveiligd tijdens een overval. 

Mistmachines en andere beveiligingssystemen kosten helaas wel een hele hoop geld. Echter komen veel mensen in aanmerking voor een subsidie van 1.000 euro vanuit de overheid. Je komt in aanmerking voor zo’n subsidie als je wel eens te maken hebt gehad met een inbraak in een woning of ander pand. Met deze subsidie krijg je dus maar liefst 1.000 euro korting op een nieuw beveiligingssysteem!