Nieuws

Verschillende soorten vloeren en de voordelen

Een vloer moet behoorlijk stevig zijn om allerlei spullen te kunnen dragen, en de beweging van deze objecten en mensen te kunnen verdragen. Er zijn veel verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor verschillende situaties. Zo zal je in grote openbare ruimtes voornamelijk een linoleumvloer vinden, terwijl dat bij woningen weer niet zo gebruikelijk is. Er zijn natuurlijk redenen waarom de ene vloer wel goed past bij een openbaar gebouw, en de ander juist voor een woning. Als jij toe bent aan een nieuwe vloer in de woonkamer of andere kamers, dan wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Hiervoor is het belangrijk dat je een beetje wegwijs bent in de soorten vloeren. Ik leg je hier kort uit wat de meest gebruikte vloeren zijn, en wat de voordelen zijn die hierbij horen.

Houten vloeren

Echte houten vloeren worden altijd als erg authentiek en romantisch gezien. En daar ben ik het opzich wel mee eens. Een houten vloer geeft een erg gezellige, robuuste look. Er zijn ontzettend veel soorten hout, dus qua stijl en design zal het niet zo moeilijk zijn iets te vinden dat goed bij de kamer past. Het nadeel van een houten vloer is wel dat het erg duur is, en dat het niet altijd even lang mee gaat. Ook kunnen krasjes een groot probleem worden, en er zal vaak schoongemaakt moeten worden zonder een dweil te gebruiken, want houten vloeren kunnen niet goed tegen vocht.

Laminaatvloer

Een vloer van laminaat heeft eigenlijk alle voordelen qua uiterlijk die een houten vloer ook heeft. Het is tenslotte vaak gewoon een zeer realistische imitatie van verschillende soorten hout. Soms zit er ook daadwerkelijk een dunne laag echt bewerkt hout op als coating. Deze vloer is erg sterk, en is vaak ook gemakkelijk te installeren. Bij beschadigingen kunnen kleine stukjes opnieuw gelegd worden, dus dan hoeft niet ineens de hele vloer eruit. Ook een PVC vloer heeft eigenlijk dezelfde voordelen als een laminaatvloer. Het is vaak makkelijk schoon te houden, en hier kan je gelukkig wel een dweil gebruiken.

Tegels

Tegels worden erg vaak gebruikt in de keuken en de badkamer, en met een goede reden. Niet alleen geeft het vaak een schoon gevoel, het is ook het beste bestand tegen veel vocht. Ook is het schoonmaken van tegels vaak erg makkelijk omdat vet, kleurstoffen of wat dan ook eigenlijk nooit de kans hebben om in de vloer te trekken, in tegenstelling tot de meeste andere vloeren.

Er zijn nog meer mogelijke vloeren, maar deze drie vormen vaak de basis voor een woning, en het is dus aan jou om de juiste keuze te maken!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén